Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse tirsdag 9. mars: viken.no/kjelle-vgs

Vg3 i skole

De hadde fullført sin utdannelse og var klare for opplæringskontrakt i bedrift,  men koronasituasjon gjorde det vanskelig for restaurant og matfagelevene Tobias, Adel og Kristoffer. Et godt alternativ ble "Vg3 i skole" på Kjelle vgs. 

Forbereder seg til kompetanseprøven!

Hver tirsdag får elevene ansvaret for middagene til skolens fire internater. De må planlegge, lage liste over råvarer, justere oppskrifter og lage middagen slik at den er klar til rett tid. "Det er som å ha eksamen hver uke", forteller de og sier videre at de føler de blir forberedt til både eksamen og arbeidslivet gjennom dette opplegget. Skolens medarbeidere ved kjøkkenet utgjør «dommerpanelet» og et flott dandert måltid blir vurdert. Denne gangen var det fiskesuppe, frøloff og sjokolademousse med bringebærcoulis som sto på menyen.

I tillegg til middagsansvaret får elevene ulike oppgaver som skal gjennomføres så selvstendig som mulig i løpet av uka. Det er ulik bakst, salater og klargjøring av lunsj som ofte står på agendaen. Alle tre forteller at de får god oppfølging og opplæring gjennom å ta Vg3 i skole, og at dette er en god løsning for å fullføre opplæringsløpet som kjøkkenassistent. 

Hva er Vg3 i skole?

Dersom du har fullført og bestått Vg2 på et yrkesfaglig utdanningsprogram, men fremdeles ikke har fått læreplass eller annet tilbud, har du rett til å ta den praktiske delen av opplæringen i skole, som kalles "Vg3 i skole".

  • dersom du ikke får praksisplass, vil all opplæringen foregå på skolen
  • målet er at du skal gå opp til kompetanse, fag- eller svenneprøve etter endt opplæring
  • får du tilbud om læreplass i løpet av perioden kan du tegne lærekontrakt og fortsette som lærling

 

Til toppen